Az őszibarack eredeti hazája Kína északi és középső területein van, ahonnan a “selyemúton” hozták el először Perzsiába, majd Görögországon keresztül a Római Birodalomba. A gyümölcs A-B- és C-vitamin, valamint kálium- és szeléntartalma igen magas. A benne található kalcium és magnézium aránya is kiemelkedő, ezért kitűnő hatással van a csontok regenerálódására, az ásványi anyagok pedig segítik az izmok képződését. Az őszibarack csökkenti a vérnyomást, és kedvező hatással van többek között a szívre és az érrendszerre is. Tápértékének köszönhetően kitűnő gyümölcs a diétázók számára is, valamint bőr-, és hajszépítő hatással bír. Magas rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést, de jól alkalmazható például székrekedés esetén is. Képes megtisztítani a kisugárzásos szennyeződéstől a szervezetet, ami a számítógép előtt töltött időt figyelembe véve, kiemelkedő fontosságú a 21. században.
FAJTALEÍRÁS