Gyümölcslevek

2021 október 9-től ismét kapható Dolinában, a szedd-magad helyszínén frissen préselt almalé, 3 illetve 5 literes kiszerelésben.

A saját almából készült, adalékanyag mentes, csupán hőkezelt gyümölcslé felbontás nélkül legalább fél évig, felbontás után körülbelül 20 napig fogyasztható.

Almalé:
3 literes dobozos kiszerelés: 1600 Ft. Doboz nélkül: 1500 Ft.
5 literes dobozos kiszerelés: 2400 Ft. Doboz nélkül: 2300 Ft.

Technológiai leírás

A bag in box (BIB) egy átlátszó vagy fémgőzölt (metalizált) fóliából készült rugalmas zsák és egy műanyag rugós csap kombinációja. A metalizált és átlátszó (EVOH) – alapanyagokból készült, légmentesen töltött, rugalmas Bag-in-Box zsákok újrahasznosíthatók, környezeti terhelésük elenyésző. A BIB technológia meggátolja, hogy a zacskó tartalma levegővel érintkezzen, így a termék íze és minősége nem változik meg az oxidálódás miatt, bontatlan állapotban. A pasztőrözés kombinálva a BIB technológiával adalék anyag mentes gyümölcslevek előállítását teszi lehetővé, hosszú (legalább fél éves) lejárati idővel. A környezetterhelés szempontjából is kiemelkedő, hogy ez a technológia alkalmas leginkább, hogy tartósítószer nélküli gyümölcslé kerülhessen forgalomba, hosszú eltartási idővel.   Felbontás után a zsák fokozatosan zsugorodik össze, ahogy fogy belőle a folyadék, a légmentesen záródó csap pedig megakadályozza, hogy a zsákba levegő jusson. Így lehetséges, hogy a termék felbontott állapotban is még több hétig eláll.

A termék határozottan környezetbarát, úgy tervezték, hogy újrahasznosítható legyen: a zsák polietilénből, a hozzá opcionálisan kérhető doboz pedig hullámkartonból készült, esztétikus, ugyanakkor egyszerű. Bag-in-Box papírdoboz anyaga újra hasznosítható, és akár 8x alacsonyabb a környezeti terhelése, mint az üvegpalack esetében. A gazdaságunk eddigi tapasztalatai alapján, aki vásárolt karton dobozt egyszer, utána már anélkül, pusztán a zsákot vásárolja meg, a gyümölcslevet a régi kartonba teszi bele, vagyis a tényleges környezetterhelés még kisebb, a hulladéktermelés pedig minimális.